10/30/15

LES DADES D'ABANDONAMENT ESCOLAR

La nostra comunitat autònoma presenta un indicador educatiu francament preocupant: l'abandonament escolar prematur (joves que abandonen el sistema escolar sense haver finalitzat els seus estudis d'educació secundària). La importància d'aquestes dades negatives deriva de tres circumstàncies. La primera és que és persistent des de l'any 2002 fins l'any 2014. La segona és que l'indicador és el pitjor de tot l'Estat. La tercera és que aquests dos darrers anys s'ha incrementat després d'una baixada en els anys 2011 i 2012. 

Les causes són diverses i sobretot el problema afecta a alumnat del sector desprotegit que pertany a famílies d'un baix nivell econòmic. El factors són socials, escolars, familiars i laborals en proporcions desconegudes.
Allò que és un factor determinant és l'econòmic. En referim a la facilitat en trobar feina sense titulació, especialment en el sectors de la construcció i la hoteleria. Precisament la baixada de la curva d'alumnat que abandona el sistema educatiu es nota més en els anys de forta crisi i ara que l'economia comença a repuntar torna augmentar l'abandom¡nament escolar primerenc.
Tot això fa pensar que la solució en bona part passa per aconseguir que les empreses no contractin alumnes sense titulació. El govern, fent un front comú, ha de planificar i aplicar un pla de xoc que vagi en la direcció d'aconseguir la col·laboració de les patronals i els sindicats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...