10/27/15

ACORD COMPLICAT?

Apunt del dia 1 d'octubre de 2015
.
Stei i CC.OO., dos dels sindicats convocants de la vaga indefinida van signar un acord amb el Conseller pel qual aquest es compromet a recuperar els drets sociolaborals dels docent s a canvi de la desconvocatòria. Però aquesta vaga, que a efectes pràctics està desactivada, seguirà, de moment, convocada per l’Assemblea de Docents.

Tot això plegat crea una situació complicada que mereix un comentari.
Perquè els dos sindicats surten satisfets de l’acord i l’Assemblea de Docents està descontenta?

La Conselleria ha donat passes en relació a la millora de la situació provocada pels anteriors governants i ha tingut com a referent la plataforma reivindicativa que va esser causa de la vaga que es va convocar fa dos cursos.
Els dos sindicats que han signat l’acord probablement ho han fet perquè entenen que una part de les reivindicacions estan resoltes i les altres es posaran a l’abast de la mesa sectorial on caldrà desenvolupar-les i concretar-les per a complir l’acord.

En canvi per a l’Assemblea de Docents segueixen vius i oberts aspectes com les ratios, les plantilles i el recobraments de drets socials i laborals o l’oferta que s’ha posat sobre la taula perllonga la solució d’aquests temes en el temps. Per això no veuen l’acord satisfactori i han decidit realitzar una consulta als docents en assemblees de centre i, segons aquests resultats que surtin, prendran la decisió final.

No està gens clar quina decisió resultarà ni que passarà després. Per això el panorama que es visualitza a partir d’una possible negativa respecte a l’acord ara mateix és confós. Diu un sociòleg que dels conflictes és més fàcil entra-hi que sortir-ne.

Però com sempre el temps ens donarà la solució. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...