10/29/15

L'APUNT D'AVUI...

UNA DISTRIBUCIÓ EQUITATIVA DEL PRESSUPOST
La primera condició és incrementar la despesa en educació. No podem posar números perquè estam molt enfora dels necessaris però tot pot aconseguir-se de mica en mica. Per això, ara que es negocien els pressuposts és un bon moment per a reflexionar sobre aquest tema.
Perquè en lloc d'invertir de manera uniforme no es destinen més recursos on les evidències assenyalen que existeixen més necessitats i es visualitzen oportunitats de millora?
Necessitam plans específics i concrets per anar millorant passa a passa en processos “micro”.
La principal prioritat és l'atenció a l'alumnat. L'objectiu principal és millorar l'equitat. Doncs treballem en això.
Sabem que un dels principals problemes són les ratios. Coneixem exactament les dades i quins són els centres i grups on es superen les ratios raonables. Cal fer un pla específic perquè cap centre ni cap grup superi aquestes ratios. Per això cal posar-se d'acord Conselleria i centres i fer les actuacions possibles.
Sabem que un altre dels problemes és l'atenció als alumnes desfavorits (NESE, nouvinguts, etc.). Sabem les dades exactament: tipologia, nombre, necessitat, etc. Facem un pla d'atenció a la diversitat que actuï a tots els fronts: equilibri de repartiment entre els centres, professorat i personal especialitzat, materials adaptats, etc.
Sabem que la nostra comunitat autònoma té el percentatge més alt d'alumnat que abandona de manera primerenca el sistema escolar. Tenim les dades. Podem saber on es localitza el problema. Facem-ho. Potser que no trobarem fàcilment la solució total del problema però  si separam el gra de la palla i  la recerca ens dóna alguna pista, segur que podrem actuar. De tots els alumnes que abandonem el sistema escolar n'hi ha que un moment o un altre volen tornar-hi. Els ho posam fàcil? Trobaran places escolars.
En resum, la idea que propòs es fugir de grans metes i fixar l'atenció en la “micropolítica educativa”.  Cal analitzar els problemes del sistema educatiu amb aquesta nova visió.  Dividir cada problema en apartats i actuar sobre ells  amb mesures contundents i avaluables.
Segur que en poc temps veurem una millora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...