10/29/15

EL CENTRE EDUCATIU COM A LLOC ON S'APRÈN

El centre eductiu és l’entorn físic on es desenvolupa l’activitat escolar formal en base a una normativa concretada a partir de la seva pròpia autonomia.




La finalitat principal del centre educatiu és aconseguir que l’alumnat assoleixi amb èxit el seu propi desenrotllament  personal i acadèmic  que li permeti  accedir als estudis posteriors o incorporar-se al món laboral.
En el marc de l’autonomia organitzativa, curricular i de gestió, els òrgans de direcció, coordinació i participació han d’elaborar, implementar i avaluar el projecte de centre que reguli tota la seva activitat acadèmica i no acadèmica.
El centre ha d’estar dirigit per un equip elegit democràticament  pels òrgans de participació d’entre el professorat amb una alta capacitat de gestió, tant organitzativa i econòmica com curricular.  Ha de ser un equip capaç de crear i animar a treballar experimentant la innovació perquè solament així s’impulsa l’interès per aprendre i sols si s’aprèn amb interès s’aconsegueix l’èxit escolar. 
Perquè la participació sigui real, l’alumnat , les famílies, el professorat i la resta de personal  han de sentir afecció pel centre com si el seu bon funcionament depengués d’allò que cadascú fa en cada moment.
El professorat novell ha de trobar dels demés docents l’acollida i el suport  necessaris per integrar-se i a realitzar la seva feina amb èxit i a la vegada que això li serveixi de formació permanent.
En el centre s’ha de treballar per projectes que posin en pràctica real els coneixements curriculars  i, a la vegada, es treballin les competències bàsiques.
Només amb aquestes condicions el centre educatiu millorarà i assolirà les metes preteses però per això es necessita temps.
Si no es va en aquesta direcció el centre seguirà essent com ha estat sempre i no tendrà futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...