10/27/15

ALUMNAT NOUVINGUT



Dues notícies m’han suggerit aquest apunt: “Arriben 8 magrebins a Manacor” i “Immigració a les aules: 836 nouvinguts en dos mesos”

Després d’uns cursos en què havia minvat el nombre d’alumnes immigrants la matrícula d’enguany indica una remuntada, de manera més important a Palma, com a conseqüència d’una suposada recuperació econòmica.

Durant l’anterior legislatura es posaren en punt mort o desaparegueren els programes específics d’acolliment lingüístic, d’atenció a la diversitat o de tallers interculturals.

La qüestió principal en relació a aquest tema és que la nostra comunitat autònoma, fins i tot durant els pitjors anys de la crisi, ha seguit essent la primera en el nombre d’alumnat nouvingut de tot l’Estat.

Al respecte també s’ha de dir que aquests darrers cursos s’ha mantingut o incrementat la desproporció del repartiment d’aquest alumnat entre els diferents tipus de centres.

Ara cal que l’administració, centres i professorat es posin les piles.

S’ha de planificar una escolarització equilibradora dels nouvinguts; s’ha de preveure una atenció individual i col·lectiva de l’alumnat immigrant que possibiliti la seva integració sense problemes en el conjunt de l’alumnat del centre; s’han d’implementar els programes de suport necessaris per atendre les dificultats d’aprenentatge que tenguin; i s’ha de fer un seguiment del tema que permeti tornar dir que l’atenció de alumnat nouvingut és una de les prioritats del nostre sistema educatiu.

Per acabar, m’afegesc a l’opinió manifestada pel cap del Servei d’Escolarització quan diu:
“Si apostam per la cohesió tots hem de posar de la nostra part”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...