10/27/15

ACTIVITATS ESPORTIVES I RENDIMENT ESCOLAR

Un estudi conjunt entre la UAB i la UIB ha relacionat les activitats d’esport, les hores de descans i el rendiment escolar.
El tema és ben interessant tant per les famílies com per les escoles. Resulta que un exercici esportiu moderat – entre 2-5 hores setmanals – combinat amb un descans durant la nit - entre 9-10 hores -, fa que l’alumnat obtingui millors resultats, en general a totes les matèries.
Ben al contrari, poc o excessiu exercici és contraproduent, així com dormir 8 o menys hores diàries.
“De les conclusions es dedueix la importància de ‘conscienciar a les famílies i els educadors’ que els infants realitzin una activitat física o esportiva des de petits, però de forma moderada ja que fer-ho afavoreix els patrons de descans adequats i el millor aprofitament en l’escola”.
Ja ho sabeu famílies: què els vostres fills facin però no abusin de l’esport; i què ni vagin a dormir massa tard i ho facin les hores que toca.
Aquests resultats tenen de positiu que confirmen plenament la saviesa popular que sempre recomana la temprança en les coses: en l’exercici, en el menjar i en el beure.
L’exercici moderat i el descans en la nit és una necessitat natural recomanada pels experts en salut i el seny.
Ja ho sabeu: l’escola ha de planificar un esport moderat i els pares han de seguir aquests dos bons consells.
Una vegada més la ciència i el sentit comú es donen la mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...