6/29/17

LA VAGA DEL CURS 2013-2014





El curs 2013-2014 va començar amb una vaga convocada. S’havia preparat durant l’estiu i va tenir dues convocatòries que confluïren amb l’inici i final. La primera fou convocada pels sindicats STEI i CCOO i havia de començar el dia 13 de setembre i la segona fou convocada per l’Assemblea de Docents pel dia 16. Al final es posaren d’acord en iniciar-la el dia 16. Les causes queden ben paleses a l’anterior apartat “Els antecedents” però cal recordar que fou causada per la manca d’interès per negociar de part dels responsables polítics.
Entre els aspectes que més impactaren en la convocatòria i manteniment de la vaga de docents més llarga i nombrosa de la nostra història hi trobam diversos fets que provocaren la indignació del professorat, de la comunitat educativa i de la mateixa societat. En primer lloc, l’apertura dels expedients als dos directors i directora dels instituts de Maó a finals de juliol i en segon lloc, la provocació que va suposar l’aprovació del Decret-llei del TIL dues hores després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes balears suspengués l’aplicació de la normativa TIL aprovada i a punt d’aplicar. Cal recordar que la suspensió cautelar havia estat sol·licitada en sengles recursos presentats pels sindicats STEI i UGT.
La vaga, a més de ser llarga, va tenir una incidència molt alta perquè va tenir el suport de les associacions de mares i pares de la COAPA que ajudaren amb la campanya “Aules buides”. També va comptar amb la complicitat de la mateixa societat que va respondre a la crida oferint diners i obres d’art a la caixa de resistència que va crear l’Assemblea de Docents per, entre altres coses, minvar la repercussió econòmica que la vaga causava als docents.
El dia 25 de setembre, deu dies després de l’inici de la vaga, els representants de la conselleria es reuneixen amb els comitès de vaga sense arribar a cap acord. En aquests moments són 26 els consistoris que s’han manifestat contra el TIL.
El punt culminant de la mobilització fou la gran manifestació –la més gran feta a la nostra comunitat autònoma – realitzada el dia 29 de setembre. Superà els 100.000 manifestants però el govern no es donà per al·ludit.
El retorn a les aules es va produir el dia 7 d’octubre sense haver-se desconvocat la vaga. A partir d’aquest moment la resistència va adoptar noves formes de lluita que es mantingueren durant la resta del curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...