11/05/15

La "carrera docent"



Una noticia que circula cada vegada més pels  mitjans de comunicació i que està creant una forta polèmica és que el filòsof José Antonio Marina està elaborant el “Libro Blanco del Docente” encarregat pel ministre d’Educació Iñigo Méndez de Vigo.
La idea generadora ja sembla una provocació: “tenemos que evaluar a los profesores” perquè els bons professors no poden cobrar el mateix que els dolents, afirma el professor. Clar que si! I als demés funcionaris també.
A continuació proposa que s’ha de dissenyar una carrera docent atractiva en la que es pugui progressar. La justificació és que en el nostre país els docents cobren el mateix aproximadament a l’inici i al final de la seva vida laboral. Aquest aspecte, dic jo, ha de ser regulat per l’”Estatut de la Funció Docent” que dorm el somni dels justs des de “in illo tempore” sobre la taula del ministre que és qui demana el llibre blanc.
La idea que ha provocat més controversia és la que el profesor Marina anuncia en el seu llibre “Despertad al Diplodocus” i que consisteix principalment en que “el bon professor és el que aconsegueix que els seus alumnes progressin” i que conseqüentment aquest professor ha de cobrar més que els demés. I com es faria això?
Segons el diari ABC, i sota el titular “Grabar las clases para evaluar el profesor”, explica Marina que s’establirien set punts a avaluar: «l'elaboració d'un portafolis amb la progressió acadèmica del docent, l'elaboració d'un portafolis amb la progressió pedagògica de l'alumne, la realització d'enquestes d'avaluació per part de l'alumnat als seus professors , l'observació a les aules de les classes que imparteix el professor, el seguiment de la relació del professor amb els pares de l'alumne, la participació del professor en les activitats del centre, i el resultat educatiu obtingut pel centre ». Sense comentaris.
El llibre blanc del docent haurà d’estar  tancat en aquest mes de novembre perquè pugui servir d’argumentari en la immediata campanya electoral. És d’esperar que els surti el tret per la culata.
Al respecte de tot aquest tema circula un acudit on Mafalda comenta “El PP propone que el salario de los professores dependa de los resultados de los alumnos... Pues hagamos lo mismo con el sueldo del gobierno ... os parece??
Per la meva part he de manifestar que encara que estic tranquil perquè pens que tot això no és més que una curolla que difícilment es veurà reflectida a la realitat això no lleva que el tema es dugui endavant després de les eleccions i pot acabar molt malament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...