11/19/15

Diguem no al guetos escolars

Cada vegada que governa la dreta es dóna un fenomen que fa retrocedir l'equilibri en el repartiment de l'alumnat NESE, i, especialment, del nouvingut, entre els diferents centres que constitueixen la xarxa sostinguda amb fons públics.
Passa com a l'economia que, amb la crisi, el pobres són més pobres i el s rics són més rics.
Al respecte, comprovam que a les grans poblacions els alumnes nouvinguts i aquells que necessiten una atenció més individualitzada quasi sempre van a parar a uns mateixos centres i així ens trobam amb alguns plens d'alumnat NESE i altres que en tenen manco.
Sabem que no és un tema fàcil de solucionar perquè depèn de diferents circumstàncies però també sabem que es pot millorar. I ho sabem perquè hem vist que alguns municipis ho han solucionat a sitisfacció de tothom. També sabem que el problema de la mala distribució no és únicament entre centres públics i centres concertats. A vegades trobam centres públics veïnats que tenen una desproporció evident. També passa entre els centres concertats que uns tenen un nombre excessiu d'alumnat nouvingut respecte a altres centres propers.
Una política educativa encertada ha de corregir aquesta problemàtica distribuint equilibradament l'alumnat NESE nouvingut.
Actualment la Conselleria sap exactament quina és la situació i pot planificar un repartiment més equitatiu, equilibrat i compensador.
Si ho fa així, en pocs anys la situació que ens trobarem serà ben diferent de l'actual i tots hi haurem guanyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

LES NIMFES

Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels mar...